Huid- en oedeemtherapie

Als huid- en oedeemtherapeuten zijn wij er om verschillende soorten (cos)medische huidproblemen aan te pakken. Onze expertise ligt bij de huid, het vatenstelsel, het bindweefsel en alles wat daarbij komt kijken. De meeste huid- of oedeemproblemen die wij behandelen zijn op verwijzing van een huisarts of specialist. U kunt bij ons terecht voor onder andere: Lymf- Lip oedeem, vaatproblematiek, acné, littekens, overbeharing, pigmentstoornissen en wondproblematiek.

Oedeemtherapie kan worden ingezet bij veneus, lymf of lipoedeem. Oedeemtherapie bestaat uit verschillende onderdelen. Hierbij kunt u denken aan lymfedrainage, littekenbehandeling, ambulantecompressietherapie, lymfetaping, skin care, thoraxbandages, therapeutisch elastische kousen en bewegingsoefeningen.

Wij behandelen, begeleiden en informeren diverse cliëntengroepen. Wanneer u contact opneemt met onze huidtherapeut (rechtstreeks of door middel van een verwijzing van uw huisarts), wordt er eerst een afspraak gemaakt voor een intake. Na diagnose van het probleem, stelt de huidtherapeut een passend behandelplan voor. Veel behandelingen voor (cos)medische huidproblemen worden gedeeltelijk of soms zelfs geheel vergoed. Uw huidspecialist kan voor u kijken of in welke mate een vergoeding voor u van toepassing is.

Huid- en oedeemtherapie en Samen Zorg Ommen

Wij onderhouden veel contacten met paramedici, zorgverleners, huisartsenpraktijken en ziekenhuizen in de omgeving. Hierdoor kunnen wij adequaat beantwoorden aan vragen van zowel de zorgprofessional als de cliënt. Door de concrete samenwerking binnen Samen Zorg Ommen zijn wij onderdeel van de complete zorg voor onze cliënten binnen de gemeente Ommen.

Maak kennis met onze huid- en oedeemtherapeut

Marieke voor ’t Hekke, Iris Nieuwenhuis en Annely Jansen hebben samen al bewezen hoe belangrijk een goede samenwerking is. Dit idee gaan ze nu ook voortzetten binnen ons samenwerkingsverband.