Fysiotherapie

Onze fysiotherapie richt zich tot iedereen die zijn of haar beweging wil optimaliseren. Een fysiotherapeut kunt u inschakelen vanwege verschillende aanleidingen. Heeft u klachten opgedaan op uw werk of naar aanleiding van een ongeval of ziekte? Wilt u na uw revalidatie uw beweging verbeteren? Of misschien heeft u bewegingsproblemen simpelweg omdat uw lichaam ouder wordt? Voor al deze redenen kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Deze helpt u bij het behandelen van de klachten, maar ook om verergering van de bestaande klachten te voorkomen. Door middel van advies en begeleiding kunt u vervolgens leren hoe u zo verantwoord mogelijk kan bewegen en zo nieuwe klachten kunt voorkomen.

Binnen de fysiotherapie kunt u bij ons terecht voor meerdere specialisaties:

  • Bekkenfysiotherapie
  • Geriatrie fysiotherapie (voor ouderen)
  • Kinderfysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Sportfysiotherapie
  • Psychosomatische therapie

Het doel is altijd dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is meestal oefentherapie, waarmee we bewegingsmogelijkheden willen vergroten. Thuisoefeningen zijn, naast de behandeling bij de fysiotherapeut, vaak ook onderdeel van het behandelplan. Deze oefeningen worden ten allen tijde aangepast aan uw mogelijkheden en aan uw woon- en leefsituatie. Naast oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van fysiotechniek.

Andere mogelijke doelen waarbij de fysiotherapeut u kan helpen, zijn het aanleren van een betere houding, het realiseren van een beter evenwicht en het aanleren van ademhalingstechnieken of leren te ontspannen.

Fysiotherapie en Samen Zorg Ommen

Beweging heeft op veel verschillende manieren invloed op uw welzijn. U kunt zich daarom misschien ook wel voorstellen dat fysiotherapie bij veel verschillende zorgvragen een rol kan spelen. Mensen die na een ziekte weer aan willen sterken, kunnen wij helpen met het opbouwen van hun conditie. Of wanneer u door een andere reden moeite heeft met bewegen, kunnen we samen op zoek naar de oorzaak van dat probleem en de oplossing daarvoor. Samen met de andere specialisten in dit samenwerkingsverband, kijken we naar het complete beeld van uw klachten of problematiek. En vanuit dit complete beeld, kunnen wij als fysiotherapeuten, onze bijdrage leveren.

Maak kennis met onze fysiotherapeut

Erik Viscaal is ons aanspreekpunt als fysiotherapeut. Hij is namens Fysiotherapie De Carrousel onderdeel van ons samenwerkingsverband.